Pazartesi, Haziran 02, 2014

Hayal Et Hikâyeleri


Malleus Maleficarum, abi. Eskiden, taa ortaçağda felan, cadıları öldürmek için kullanılan bi tür çekiçe derlermiş. Cadı Balyozu. Aynı zamanda bu kitabın da adı. Yani eskiden böyle cincilik yapanların kullandığı el kitabı felan gibi bi şey abi. İşte cadıları şuyundan buyundan tanırsınız, şöyle mıhlarsınız falan gibi muhabbetler var kitapta.”

Hayaletli BBG evleri; ruhunu satmaya çalışan huzurevi çalışanları; ameliyatla burç aldıranlar; ifritlerin ve devlerin gezindiği gece masalları; mutsuz kızıllıklar, çekmeceli Pazartesi; Birgün sineği ve Goya'nın güzelleri, 80 günde devr-i ölüm ve cadı avcısı Alamancı Demir usta...

Murat Başekim, karanlık, cayırtılı, cin böğürten ve güldüren hikâyeler yazıyor. Şîr'in pençesini vurduğu Şark gotiğini resmediyor.

Hayal Et Hikâyeleri, esrarlı, dumanlı, zifiri yerleri, çok uzakları ve çok yakını anlatıyor.

1 yorum:

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Ahh bu kitap. Bir zamanlar aramadığım internet sitesi kalmamıştı. Üniversitedeyken cadılar üzerine çalışmıştım bir dönem, tez için de bu kitaba çok ihtiyacım olmuştu. Epey can sıkıcıdır malleus, ama orjinali bende olsun hep istemişimdir:) Merak ettim bu eseri de fazlasıyla, biraz iç gıcıklayıcı gibi:)

Related Posts with Thumbnails