Perşembe, Haziran 27, 2013

Olduğu Kadar Güzeldik





Yine yaz akşamları. Yaralı tekneler, küflü sesler. Erdek’te çay bahçeleri, bıkkın orkestra, tatsız garsonlar. Ezine, Susurluk, Bandırma, Burası Ankara, Orası Samsun! Yalandan bayılanlar, bilmezden gelinenler, kaybolan Dayılar… Uykusunda ağlayan adamlar, pişmanlar, yorgunlar. Para için mırın kırın, laf dokunduran konuşmalar. Nerede bu Türkan Şoray?

Mahir Ünsal Eriş, sokaktan gelen gürültüyü, bangır bangır Yıldız Tilbe dinleyen evleri resmediyor. Bi gevezeleşip bi susanları, iyi olalım be ne olur diyenleri, helallik isteyenleri anlatıyor. 

Olduğu Kadar Güzeldik, gazoza doğru çocuklaşan hikâyelerle çağlıyor, zamana dokunuyor. Eriş, hüzünlü mağlupların iyimser yazarı olmaya devam ediyor.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Mahir bu kitabıyla hiçbir şeyin tesadüf olmadığını gösterdi ve Barış Bıçakçı, İhsan Oktay Anar gibi kulaktan kulaǧa yayılarak ve içten tavsiyelerle yayılan çok kaliteli bir edebiyatın temsilcisi olarak çok güzel bir yere,edebiyat zevkimizin tam ortalarındaki o damara yerleşti.

Burcu Yıldızer dedi ki...

13'ünde bütün D&R'ları telefonla geldi mi? geldi mi? diye taciz ettim. İtiraf ediyorum, o bendim. Daha başka yerler de var ama o denli de ifşa etmeyeyim kendimi değil mi? :)) Nihayet 14 Haziran gecesi direnişten bitap düşmeme rağmen kitaba ayırdığım heyecan sayesinde 3 saatte okuyup bitirdim. Kitap hakkında ne düşündüğümü de bir kenara not aldım. Gülenay bir dönsün Seferihisar'dan Egoist Okur'da yayımlanacak. Zaten ne düşündüğüm de şu içeriği az cümlelerinden anlaşılıyordur. :) Ferdi çalsın, Yıldız susmasın Mahir de hep yazsın. :) #direnöykü

Adsız dedi ki...

Ne kadar sade o kadar guzel.. okuyucusunu bukelemuna ceviren adam.. yine yapmis yapacagini.Oykuler oyle guzel gecislere sahip ki , zira tam da bununla alakali bu bukelemunluk benzetmem.Renkten renge giriyorsunuz; masmavi umutlarla sariveriyor sizi ama bi de bakmissiniz iciniz disiniza cikmis siyahliktan sonra yine hooop mavilerdesiniz, yuzunuzde "Sabri" nin havayi yumruklayip,ayakkabisini araba yaptigi tahayyullerinizin sebebi bir gulumseme.. Bunun gibi bi cok duygusal renk degisimi ve niceleri.. Oldugu kadar guzel miydik? Yoksa hala hayatta bi seyler bizi oldugumuzdan daha guzel hissertirebilir mi'nin saglamasini yaptiran kitap.Oldugu gibi kalsin Mahir Ünsal Erış, hep oldugu gibi yazsin biz de öylece güzelleşelim..

Related Posts with Thumbnails